Youssef El-Akchaoui is in de zomer vrij om een nieuwe club te zoeken. De linksback van NEC kreeg in de winterstop een transfervrije status en zijn werkgever heeft besloten om hier geen verandering in te brengen. El-Akchaoui kan daarom gratis van club wisselen.
De Marokkaan viel eerder dit seizoen buiten de boot bij NEC en liet zich verhuren aan FC Augsburg, waarmee hij hoopt op promotie naar de Bundesliga. "We gaan de komende tijd bekijken wat er met Youssef gaat gebeuren”, zegt technisch directeur Carlos Aalbers tegen Omroep Gelderland. “Hij blijft transfervrij, maar als Augsburg niet met hem verder gaat, is het nog onduidelijk of hij bij NEC terugkeert."
El-Akchaoui heeft in Nijmegen nog een contract dat tot de zomer van 2011 doorloopt, maar Wiljan Vloet heeft hem duidelijk gemaakt dat hij geen toekomst ziet in de vleugelverdediger. Dat is opvallend, want voor de komst van Vloet was El-Akchaoui altijd zeker van een basisplaats en zelfs even aanvoerder. Voor Augsburg speelde hij tot dusver dertien competitieduels in de 2. Bundesliga.

Bron: www.voetbalzone.nl