Na een succesvol dienstverband van drieëneenhalf jaar bij NEC mocht Youssef El-Akchaoui in januari plots de club transfervrij verlaten. Inmiddels speelt hij op huurbasis voor FC Augsburg in de 2. Bundesliga. "Afgunst is aan de orde van de dag bij NEC."

De 28-jarige linksback werd in januari 2009 door toenmalig coach Mario Been aangewezen als aanvoerder van de Nijmegenaren als opvolger van de naar FC Twente vertrokken Peter Wisgerhof. "Na een bezoek aan technisch directeur Carlos Aalbers om over mijn nieuwe contract te praten kwam ik terug in de kleedkamer waar een aparte sfeer hing. Toen bleek dat Bas Sibum het nodig had gevonden mij zwart te maken."

"Hij had in de groep gegooid dat ik blij moest zijn met een contractaanbieding en maar eens genoegen moest nemen met wat ze mij aanboden", vervolgt de Marokkaanse verdediger in de nieuwe Voetbal International. "Waar haalde hij het lef vandaan?" Al vrij snel in het lopende seizoen leverde El-Akchaoui zijn aanvoerdersband in. "Bepaalde spelers hadden gewoon een hekel aan mij."

Rond de kerst afgelopen jaar kreeg El-Akchaoui te horen dat hij weg moest bij NEC. "Ik geef toe dat ik niet elke week top was, maar de rest van het team ook niet", is de verdediger nog steeds vol onbegrip over zijn gedwongen vertrek uit Nijmegen. "Jeroen Heubach werd aangetrokken. Met alle respect, maar waarom moet ik plaatsmaken voor een reservespeler van FC Twente van 35 jaar oud?", aldus de linksback op VI.nl.