Youssef El-Akchaoui moest vanaf de tribune toekijken hoe NEC de derby – alweer – wist te winnen. Het was voor het eerst in drie-en-een half jaar dat de linksback gepasseerd werd.
"Dit doet heel veel pijn. En het is ook vreemd, zeker gezien de uitleg die er wordt gegeven," aldus El-Akchaoui tegenover Omroep Gelderland. "Dat zijn allemaal fabeltjes, zielige, zwakke verhaaltjes van mensen die dat niet kunnen onderbouwen. Ik heb bijvoorbeeld nooit gezegd dat ik weg wil. En ik zou te aanvallend spelen, dus had ik die goals dan nooit mogen maken?"
"Dit is niet NEC-waardig. Ik ben klaar met bepaalde mensen hier, maar niet klaar met NEC. De trainer zegt dat hij geen rekening meer met mij houdt totdat de transfermarkt sluit. Maar in de pers komt hij dan opeens met voetbaltechnische argumenten. Ik heb echt een hekel aan liegen, maar dat is al vaker gebeurd met hem en met Carlos Aalbers. Als je ze soms een dag later met iets confronteert, is het alweer anders. Ik heb niks tegen Carlos als mens, maar wel als technisch directeur. Gelukkig kan ik zakelijk en persoonlijk scheiden."
"Ik weet dus niet wat nou het probleem is. Mijn salaris of persoonlijke dingetjes. Maar Carlos was er toch bij toen ik mijn contract hier verlengde, hij was echt niet dronken. En toen ik weg kon, vroegen ze negen ton voor mij en nu ben ik opeens transfervrij. Ik ben trouwens wel blij dat we van Vitesse hebben gewonnen", besluit de gekrenkte linksback.
Volgens ELF Voetbal zou er een slechte sfeer in de kleedkamer hangen met El-Ak als stoorzender. De bom barstte toen het bijna tot een handgemeen kwam tussen de linksback en spits Björn Vleminckx. Pothuizen moest de twee uit elkaar houden. Op dat moment was de maat voor Lodeweges vol en stapte hij op.

De nieuwe trainer Wiljan Vloet heeft maatregelen genomen om de sfeer te verbeteren. Zonder El-Akchaoui is de groep meer saamhorig. Daarom zat de linksback tegen Vitesse op de tribune en mag hij gratis vertrekken uit de Goffert.
Technisch Directeur Aalbers ontkent het bericht over de ruzie overigens. Hij geeft aan dat het gaat om de sportieve prestaties en heeft verder geen commentaar.