Het hing al weken in de lucht, maar op de dag van de start van de Eredivisie is de inkt droog: Mikkel Duelund wordt door NEC opnieuw een jaar gehuurd van Dynamo Kiev. De Deen heeft al bijna de hele voorbereiding meegedaan en kan zondag spelen tegen FC Twente.

NEC communiceerde in een eerder stadium (woensdag 6 juli) al dat een akkoord met Duelund dichtbij was. Toch duurde het door de ingewikkelde FIFA-reglementen nog lang voordat de huurovereenkomst definitief werd. Duelund ligt bij Dynamo Kiev vast tot de zomer van 2023. Logischerwijs heeft NEC dus geen optie tot koop bedongen.

De middenvelder speelde afgelopen seizoen ook al op huurbasis in Nijmegen. Daarin vond hij in 25 wedstrijden drie keer het net en gaf hij evenveel assists. Door de situatie in Oekraïne wilde Duelund graag naar NEC. “Ik ben blij om hier weer te zijn en iedereen weer te zien”, vertelde hij na zijn eerste training.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de hernieuwde overeenkomst met de Deen. “Mikkel kan ontzettend goed voetballen, maar heeft erg veel pech gehad met blessures en ziekte. Hij is op veel posities inzetbaar en het lijkt erop dat de weg naar herstel weer is ingezet. Mocht hij zijn oude niveau weer aantikken, dan hebben we een geweldige speler aan hem.”

Foto: Orange Pictures