NEC heeft de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. Daar waar FC Groningen de meeste kansen had in het eigen stadion was NEC effectiever dan de thuisploeg en wist daarom met 1-2 te winnen. Door de overwinning mogen de Nijmegenaren zich gaan opmaken op een thuiswedstrijd in de kwartfinale.

NEC begon het duel met een aantal wijzigingen. Zo mocht Danny Vukovic natuurlijk op doel staan. Verder deed trainer Rogier Meijer ook beroep Javier Vet, Ilias Bronkhorst, Ole Romeny en Mikkel Duelund. Een van deze invallers liet zich direct positief zien met een mooie assist. Vet zag Calvin Verdonk aan de linkerkant opstomen en zijn voorzet was perfect op maat. De linksback nam de bal mooi op de volley en liet daarmee keeper Jan Hoekstra kansloos.

Na de vroege goal begon FC Groningen aan te dringen. Twee kopballen van Michael de Leeuw en Paulos Abraham werden gevaarlijk. Veel voorzetten van de thuisploeg kwamen aan en Vukovic had het dan ook druk in de beginfase van het duel. Dit spelbeeld bleef zo voor de rest van de eerste helft. NEC kreeg wel iets meer rust aan de bal maar vooral aan de kant van Bronkhorst hadden de Nijmegenaren het lastig. Bjorn Meijer kwam er een aantal keer gevaarlijk langs en dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker van de thuisploeg. Op het middenveld verspeelt Elayis Tavsan kinderlijk de bal en Groningen komt er snel uit. Abraham speelt Michael de Leeuw in en de aanvoerder schiet de bal achter Vukovic tegen de touwen.

De tweede helft

Ondanks een grote kans voor doelpuntenmaker De Leeuw vlak na rust was het toch NEC dat de voorsprong weer in handen nam. Duelund kwam vanaf rechts naar binnen en werd niet echt onder druk gezet door de Groningse verdediging. De Deen schoot met zijn linker de bal buiten het bereik van de doelman. Op het uur was de thuisploeg heel dicht bij de gelijkmaker. Een volley van Meijer werd goed gepakt door Vukovic die daarmee NEC, niet voor het eerst deze avond, op de been hield. Ook Suslov testte de Australische keeper maar deze liet weer een goede redding zien.

Na deze goal bloedde het spel een beetje dood. Beide teams wisten sporadisch nog wel bij het doel van de tegenstander te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Daarmee wist NEC de overwinning over de streep te trekken en de kwartfinale van de KNVB beker te bereiken. Hierin zullen de Nijmegenaren in ieder geval een thuiswedstrijd spelen.

Wedstrijdverloop:
10′ 0-1, Calvin Verdonk
45+1′ 1-1, Michael de Leeuw
48′ 1-2, Mikkel Duelund
53′ Geel, Laros Duarte
90′ Geel, Neraysho Kasanwirjo
90′, Geel, Javier Vet
90+4′ Geel, Ali Akman

Opstelling FC Groningen: Jan Hoekstra; Damil Dankerlui (82′ Wessel Dammers), Mike te Wierik, Bart van Hintum (72′ Melayro Bogarde), Neraysho Kasanwirjo, Bjorn Meijer (82′ Mo El Hankouri); Tomas Suslov, Laros Duarte (77′ Cyril Ngonge); Michael de Leeuw, Paulos Abraham, Jorgen Strand Larsen (77′ Romano Postema).

Opstelling NEC: Danny Vukovic; Ilias Bronkhorst, Ivan Márquez, Cas Odenthal, Calvin Verdonk (82′ Bart van Rooij); Lasse Schöne, Dirk Proper, Javier Vet; Elayis Tavsan (61′ Rodrigo Guth), Ole Romeny (69′ Ali Akman), Mikkel Duelund (82′ Magnus Mattsson).

Foto: Orange Pictures