Het aanstellen van een nieuwe trainer bij NEC duurt nog wel even. Technisch directeur Remco Oversier neemt de tijd en de kans is zelfs aanwezig dat er voor de eerste training op 3 juli nog geen nieuwe trainer is. "Ik heb besloten om op dat vlak in mijn eerste dagen nog niets te doen", zegt hij tegen Voetbal International.

"De reden is dat ik de club helemaal wil leren kennen. Het gevoel, de mensen: alles. Pas daarna ga ik het net ophalen en kijken welke trainer bij NEC past. Over de genoemde namen wil ik het nog niet hebben. Ik wil een keuze maken voor de langere termijn. Daar neem ik de tijd voor, dus dat kan tot gevolg hebben dat er op het laatste moment een trainer komt, net voor de eerste training op 3 juli. En hoewel ik er niet van uitga, en hoop dat er binnen twee weken witte rook is, kan het ook zijn dat er tijdens die eerste training nog helemaal geen trainer is."

De nieuwe trainer heeft geen doorslaggevende invloed op het aantrekken van nieuwe spelers. "Die keuzes maak ik ook op basis van de scouting en de rest van de staf. NEC zoekt een bepaald type spelers, daar komt een bepaald type trainer bij. En als ik een speler haal waar de betreffende trainer het niet mee eens is, dan past die trainer dus niet bij NEC."

Foto: FOX Sports