Veel lachende gezichten woensdagochtend op sportcomplex de Eendracht. Daar werkte NEC de eerste training in aanloop naar een seizoen Eredivisie-voetbal af. De selectie trainde het eerste deel van de training besloten, na een uur mocht de in groten getale aanwezige pers nog driekwartier meekijken en haar vragen stellen aan de spelers. Opvallende gezichten waren natuurlijk de nieuwe jongens, maar ook de teruggekeerden Ole Romeny en Lasse Schöne waren van de partij.

De selectie was nog niet helemaal compleet tijdens de eerste training. Toch had trainer Rogier een groep van zo’n twintig spelers tot zijn beschikking. Na wat loopwerk werden er kleine positiespelen gespeeld en een grote partij bracht een einde aan een kleine twee uur hard werken. Nieuwelingen Lasse Schöne, Danny Vukovic en Ilias Bronkhorst waren erbij, maar Mikkel Duelund trainde nog niet mee met de groep. De kersverse aanwinst van de Nijmegenaren werd dinsdag gepresenteerd, maar moest de training laten schieten: hij had nog het een en ander op orde te brengen bij het gemeentehuis. Goudhaantje Jonathan Okita viel op met een opvallend kapsel.

Nieuweling Ilias Bronckhorst in gesprek met nieuwe assistent-trainer Remko Bicentini.

Mattijs Branderhorst werkte zijn eigen oefeningen af met Vukovic en Robin Roefs, nadat hij eerder deze week zijn contract met twee jaar verlengde. Roefs is vanaf heden definitief overgeheveld naar het eerste elftal. Centrumverdediger Cas Odenthal stond wel langs het veld, maar trainde niet mee wegens een blessure. Ook Mathias De Wolf had nog teveel last, waardoor hij er niet bij was. Ole Romeny genoot zichtbaar van de eindpartij en liet zich meermaals zien. Net als Thomas Beekman pikte hij aardig wat goaltjes mee.

Cas Odenthal kijkt geblesseerd toe bij de eerste training, samen met technisch directeur Ted van Leeuwen.

Romeny zijn doel komend seizoen? “Minuten maken. Constant zijn. Doelpunten scoren”, zo liet hij na afloop weten, terwijl Elayis Tavsan, Dirk Proper en Souffian El Karouani doelman Vukovic nog even testten. De ene na de andere bal vloog erin. Een voorbode voor komend seizoen? Tavsan is in ieder geval weer helemaal fit. “Ik had vier weken nodig om te herstellen, maar ik ben nu klaar om te beginnen”, vertelde de vleugelflitser.