Keeper Rijk Janse heeft zijn eerste contract als profvoetballer getekend. De Zeeuw is daarmee komend seizoen verzekerd van een plaatsje in de selectie van NEC. Afgelopen seizoen mocht hij al meermaals aan het werk in de Eredivisie ruiken. Hij tekent tot de zomer van 2025.

“Het is een fijn gevoel om een profcontract te tekenen bij NEC”, vertelt de keeper op de clubwebsite. “Ik merk dat er vertrouwen is vanuit de club en de staf en dat er een duidelijk plan voor me is. Ik wil me het komende seizoen verder ontwikkelen als doelman en als mens.”

Vorig seizoen mocht Janse ook al mee op trainingskamp met NEC. Sindsdien veroverde Janse langzamerhand een plekje in de selectie van de Nijmegenaren. Uiteindelijk zat de 21-jarige goalie in achttien van de 34 Eredivisiewedstrijden op de bank. Janse heeft nu zijn eerste profcontract getekend en staat daardoor tot medio 2025 bij NEC op de loonlijst. Janse is momenteel achter Robin Roefs en Jasper Cillessen de derde keeper van de Nijmegenaren.

Vorig jaar stond Roefs nog op de nominatie om verhuurd te worden en elders ervaring op te doen. Nu acht de technische staf hem klaar om als stand-in voor Cillessen te acteren. Roefs staat er goed op in Nederland, onder meer door zijn vele optredens in de vertegenwoordigende Oranje-elftallen. Met Roefs en Janse als reservedoelmannen achter Cillessen ziet NEC geen reden om een nieuwe keeper vast te leggen.