De Eerste Divisie zal ook volgend seizoen doorgaan tijdens interlandperiodes. Sparta Rotterdam en ook NEC uitten dit seizoen kritiek omdat ze soms meerdere spelers met interlandverplichtingen moesten missen. Algemeen directeur Wilco van Schaik zei vrijdagochtend bij De Ontbijtshow op RN7 wel dat er een compromis is gesloten.

“We hebben er maanden over gesproken en Remco heeft er hard voor gevochten. Wij willen het liefst helemaal niet spelen tijdens interlandperiodes, maar er is een collectief besluit genomen dat dat wel gebeurt. Daar moet je je bij neerleggen. In de interlandweekenden speelt alleen de Eerste Divisie en de competitie is hot. Omdat we alleen spelen, krijgen we heel veel media-aandacht.”

Van Schaik heeft begrip voor de clubs die wél willen spelen. “Voor het collectief is dat uitstekend, maar voor clubs als Sparta en wij is het uitermate rot omdat we soms vier, vijf spelers kwijt zijn. Nu kunnen we er eventueel voor kiezen of, als we thuis spelen, op maandag te spelen. Dan zou het kunnen dat we sommige spelers het nog net redden.”

Foto: Rob Koppers