De Eerste Divisie gaat twee weken eerder van start dan de Eredivisie. Op 28 augustus worden de eerste wedstrijden gespeeld. De eerste speelronde wordt ook op 29 en 30 augustus afgewerkt. Dat staat in de speeldagenkalender die de KNVB vrijdag bekend maakte.

De Eredivisie start op 12 september, maar omdat er een niveau lager meer wedstrijden worden gespeeld, begint de Eerste Divisie al eerder. In de eerste periode wordt er op verzoek van de clubs van vrijdag tot en met dinsdag gevoetbald. Daarna blijft vrijdag vooralsnog de vaste speeldag en wordt er eenmaal op maandag en eenmaal op zondag gespeeld.

De Eerste Divisie kent waarschijnlijk geen echte winterstop. Tussen 18 december en 3 januari wordt er niet gespeeld, maar in die periode kunnen wel afgelaste wedstrijden ingehaald worden. NEC zal in die periode dus niet op trainingskamp gaan.

De laatste speelronde is op 14 mei, waarna de play-offs beginnen in verkorte vorm. Net als afgelopen seizoen het geval zou zijn, spelen de vier periodekampioenen en de twee hoogste geplaatste teams in die play-offs. Die gaan nu echter over één wedstrijd. In de tweede ronde stroomt de nummer zestien van de Eredivisie in.

Foto: Rob Koppers