Het voortbestaan van voetbalclub NEC hangt meer dan ooit aan een zijden draadje. Financieel staat de Nijmeegse club er heel beroerd voor. Er was een oplossing, namelijk een aantrekkelijke deal met de gemeente, maar die staat op losse schroeven. Uit juridisch advies dat Nijmegen heeft ingewonnen, blijkt dat die deal niet waterdicht is.

Er staat namelijk niets op papier waaruit blijkt dat NEC het keiharde recht heeft het eigen trainingscomplex te kopen van de gemeente. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de gemeenteraad.

Nijmegen wil NEC 2,2 miljoen euro betalen als de voetbalclub afziet van de koop van het Eendracht-complex. NEC heeft dit geld hard nodig omdat de club in financiële problemen zit.

Advocatenkantoor Hekkelman stelt wel dat de gemeente moet onderhandelen met NEC en dat de gemeente deze deal mag sluiten. Of het om ongeoorloofde staatssteun gaat, is niet onderzocht. De gemeenteraad heeft daar niet naar gevraagd. Woensdagavond is er een extra raadsvergadering over de kwestie.
Bron: Omroep Gelderland