NEC gaat volgend seizoen met zo goed als dezelfde technische staf het nieuwe Eredivisieseizoen in. De aflopende contracten van de meeste stafleden zijn verlengd en er komt één extra persoon bij.

Onlangs werd al duidelijk dat Mark Otten en Nick Segers de technische staf van NEC komend seizoen gaan versterken. Otten wordt assistent-trainer van hoofdcoach Rogier Meijer en Segers neemt de plaats in van Nout van der Velden als fysieke performance coach van de Nijmegenaren.

De contracten van Stefan Maletic, Patrick Greveraars (beiden assistent-trainer), Marco van Duin (keeperstrainer) en Robin Huntjens (manager data en innovatie) liepen af. Deze zijn nu dus allen verlengd. Ron de Groot heeft een contract voor het leven bij de club, waarin na elk jaar wordt bepaald in welke functie hij doorgaat.

Van speler naar staflid

Daarnaast keert er een oude bekende terug als voedingsdeskundige bij de club: Niek Hoogveld. De functie van voedingsdeskundige vervulde hij al bij de academie, maar nu gaat hij dit ook bij het eerste doen. Het is voor de hoofdmacht van NEC een nieuwe functie.

Hoogveld doorliep de jeugd van NEC en maakte zijn debuut in de hoofdmacht tijdens de 5-0 overwinning op FC Den Bosch in 2019. Echter wist hij nooit echt door te breken in het rood, groen en zwart en vertrok hij in 2020 naar USV Hercules uit Utrecht. Momenteel speelt de 24-jarige Hoogveld voor Kozakken Boys.

Foto: Rob Koppers