Voor John Goossens betekent de naderende ontmoeting met Ajax een weerzien met zijn voormalig werkgever. De hoofdstedelingen móéten zondag in Nijmegen winnen om kans te maken op de landstitel. Volgens Goossens heeft NEC nog wat goed te maken na de recente wanvertoning tegen VVV-Venlo. "We willen één en het liefst drie punten pakken", stelt Goossens.
Goossens doorliep de volledige jeugdopleiding van Ajax. "Het leeft hier behoorlijk, maar voor mij is deze wedstrijd net zoals alle anderen", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Natuurlijk heb ik jarenlang voor Ajax gespeeld, maar ik ben nu speler van NEC. In de ArenA was het wel even speciaal. Toen was je terug op de plek waar je jaren rondliep. Nu spelen we thuis."
"Waarom zouden we geen kans hebben? Ik heb hetzelfde idee zoals voorafgaand aan de duels met Feyenoord en AZ. Geen enkele topclub scoort hier dit seizoen gemakkelijk en wij willen thuis absoluut niet verliezen. We gaan de supporters zondag een mooi afscheid aanbieden en dit seizoen dan gauw vergeten."
"Na VVV-Venlo, waar we heel slecht speelden, hebben we iets recht te zetten." Goossens verwacht ook dat FC Twente kampioen wordt. "Daar staat een hele goede, stugge ploeg. Ik zie NAC Breda geen punt pakken."