Brahim Darri moet zijn draai duidelijk nog vinden bij NEC. Na afloop van de wedstrijd tegen Jong PSV meldde de aanvaller, die zijn 24e verjaardag vierde, op Instagram dat hij ongelukkig speelde. Zelf ziet hij dus ook dat het nog niet helemaal gaat zoals hij wil. Met de komst van Mike Trésor Ndayishimiye lijkt Darri serieus te moeten vrezen voor zijn basisplek.

De van Heracles Almelo overgekomen vleugelspeler maakte namelijk maar weinig indruk tegen de Eindhovense beloften. De kans die hij in de beginfase kreeg na een pass van Sven Braken (de bal belandde op de paal) was ook meteen zijn hoogtepunt. Darri deed tegen Jong PSV denken aan een kop-van-jut. Met een hamerslag bereikte hij zijn piek door de paal te raken, maar vervolgens nam zijn niveau geleidelijk aan af. In het eerste kwartier, waarin NEC duidelijk de bovenliggende partij was, toonde Darri zich vooral slordig op de linkerflank.
Voorspelbaar
Over de rol van Darri lijkt binnen NEC nog onduidelijkheid te bestaan. De aanvaller werd al eerder bekritiseerd door fans en de pers vanwege zijn voorspelbare, vaak door het midden gaande acties die nauwelijks voor dreiging zorgden. Trainer Jack de Gier gaf al eerder aan dat het ook de bedoeling is dat Darri buitenom gaat op Braken en Anass Achahbar te bereiken, maar tegen Jong PSV kwam het daar niet van. Van de elf acties die wij hebben geteld, gingen er liefst negen binnendoor en slechts twee buitenom. De acties binnendoor eindigden meestal in een te diepe voorzet of een ‘veilige’ pass richting de middenvelders. Door die keuze was het percentage aangekomen passes van Darri relatief hoog, maar schoot NEC er aanvallend gezien weinig mee op.

Foto: Rob Koppers