NEC speelt vrijdag alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen. De Nijmegenaren spelen in Rotterdam op Het Kasteel tegen Sparta. Die wedstrijd moet natuurlijk in goede handen worden geleid. De KNVB maakte maandagmiddag de arbitrale aanstellingen van deze speelronde bekend. Sparta en NEC krijgen te maken met Edwin van de Graaf.

Van de Graaf wordt geassisteerd door de heren Van Dongen en Koopman. Vierde official is Dhr. Eijgelsheim en de VAR wordt bediend door Dhr. Martens en zijn assistent Van Kampen.

NEC mag niet klagen over de scheidsrechters dit seizoen. De Nijmegenaren zagen de tegenstander al drie keer rood krijgen. Weliswaar volkomen terecht, maar het is toch opvallend. Scheidsrechter Van de Graaf kent u misschien nog als de man die werd aangereden door de scootmobiel-hooligan. Na afloop van de wedstrijd FC Oss – Almere City in 2011 was een fan van Oss (in een scootmobiel) niet blij met scheidsrechter Van de Graaf. Hij reed daarom tegen de scheidsrechter aan om zijn ongenoegen te uiten. Het zorgde voor unieke beelden.

Foto: Rob Koppers