NEC liet voor 1 april weten alle aflopende contracten formeel op te zeggen. Hieronder valt ook het contract van Edgar Barreto. De geliefde Paraguayaan heeft een maand verder nog altijd niks gehoord van de club over een mogelijke verlenging van zijn dienstverband in Nijmegen. De supporters laten ondertussen duidelijk weten wat zij willen.

Bart van Rooij liet na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht weten nog niks vanuit NEC te hebben gehoord wat betreft zijn contract. Hij blijkt hierin dus niet de enige te zijn binnen de selectie. Barreto is een publiekslieveling en speelde tussen 2003 en 2007 90 wedstrijden voor de Nijmegenaren. In de zomer van 2020 kwam de middenvelder terug en sindsdien heeft de routinier alweer 44 wedstrijden in de benen. Dit seizoen speelde hij achttien duels waarin hij één keer, tegen SC Cambuur thuis, trefzeker was.

Graffiti

De fans van NEC zijn duidelijk. Zij willen dat Barreto nog langer in De Goffert te bewonderen is. Onder het mom ‘Edgar mot blievuh’ laten zij dit nu al meermaals zien. Ook staat de capo, de leider van de harde kern in vak 080, al een aantal weken met een Barreto shirt aan. Deze support aan de 37-jarige middenvelder is de laatste tijd ook buiten het stadion zichtbaar. In de stad is graffiti te zien met de slogan om hem in Nijmegen te behouden.

Tekst gaat verder onder de foto’s

In de JardaPodcast werd er ook gesproken over de contractsituaties binnen de Nijmeegse selectie. “Vrijdag zag je die spandoeken voor Barreto weer in het uitvak, rondom hem is het ook hartstikke stil”, begint Jeroen Rengers. “Als hij nou echt fysiek niet meer mee zou kunnen dan zeg je dat tegen hem en dan maak je een plan om iets binnen de club te gaan doen lijkt mij. Die blessure nu zit hem wel een beetje tegen en überhaupt heeft hij dit seizoen wat vaker aan de kant gestaan. Maar een carrière aanbieden voor na het voetbal bij NEC lijkt mij een no-brainer.”

Luister hieronder naar de 108e aflevering van de Jarda Podcast!

Foto’s: Orange Pictures