Mikael Dyrestam was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen opgelucht dat de eerste winstpartij binnen is. De van origine centrale verdediger, die zaterdagavond op de linksbackpositie werd geposteerd, maakte de volle negentig minuten vol.

”We hebben lang op de eerste overwinning gewacht. Dus dit geeft een goed gevoel. Na vorige week, waar we nog wel zuur van zijn, is het helemaal mooi om te winnen”, aldus een tevreden Dyrestam.

”Het gevoel was heel goed voorafgaand aan de wedstrijd. Ondanks dat we niet wonnen in Deventer hebben we toch een goed gevoel eraan over gehouden. We bleven dicht bij elkaar staan en hebben hard gewerkt als een echt team. Terwijl we eigenlijk de bal minder hebben gehad dan Heerenveen.”

Dyrestam had duidelijk moeite op de linksbackpositie. ”Ik ben blij dat ik de negentig minuten heb mogen volmaken. Ondanks dat het eigenlijk niet mijn positie is. Het moeilijke is vooral om als rechtsbenige speler op linksback te moeten spelen. In de opbouw kom je dan vaak verkeerd uit. Dat is voor mij een punt om aan te werken als ik op deze positie wil blijven spelen. We zullen zien wat er gebeurd als er een nieuwe linksback komt. Ik blijf altijd vechten voor mijn plaats in het team.”

”De komende wedstrijden zullen heel zwaar worden. We gaan de wedstrijden gewoon in met het doel om te winnen. Het is belangrijk dat we hard blijven werken en de verdediging dicht houden. Maar als we eerlijk zijn is ieder punt die we de komende twee wedstrijden pakken toch een bonus”, besluit de Zweed. 

Foto: Rob Koppers