Dario Dumic was met zijn doelpunt tegen Vitesse erg belangrijk voor de 2-1 overwinning van NEC op de Gelderse rivalen. Naast offensieve kwaliteiten beschikt de Deen met Bosnische achtergrond duidelijk ook over de benodigde defensieve kracht. De 1.93 meter lange centrale verdediger is onverslaanbaar in de lucht. "Mijn lengte en mijn kopkracht zijn twee van mijn sterkere kanten. Ik win heel veel duels omdat ik veel druk op de schouders van de tegenstander zet", weet Dumic van zichzelf.

Hij speelt normaal gesproken in het centrum naast Rens van Eijden en Wojciech Golla. Met beide spelers kan Dumic goed samenwerken. "Het zijn twee goede spelers, ik ben heel blij om met ze te kunnen spelen. We begrijpen elkaar goed. Samen spelen met goede voetballers maakt alles makkelijker." Tien minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Dumic met een afvallende bal voor de bevrijdende 2-0. Hij was na afloop nog sprakeloos over dat moment. "Het is een ongelooflijk gevoel om tegen Vitesse te scoren, ik kan het niet beschrijven. Soms zou ik willen dat ik een aanvaller was, want dan heb ik dit vaker."

Hij werd zelfs uitgeroepen tot man of the match tegen Vitesse en dat is voor Dumic natuurlijk een motivatie om zo door te gaan. "Het is een bevestiging dat ik goed speel. Het is mijn werk dus ik moet het wel goed doen. En om dan te scoren voor het team tegen Vitesse nota bene, dat maakt me heel blij." Na drie maanden voelt de jeugdinternational zich al thuis in Nederland. "Goed team, goede trainer, leuke supporters, mooie stad. Daar kan ik niks negatiefs over zeggen. Alleen moest gelijk de hele vloer eruit toen ik in mijn appartement ging wonen, maar voor de rest heb ik niks te klagen", lacht Dumic.

Voor de komende vijf wedstrijden staat er nog veel op het spel. Play-offs, eindigen boven Vitesse. Deze wedstrijd helpt daar zeker bij. "Natuurlijk geeft dit zelfvertrouwen. Het is heel belangrijk om drie punten te pakken in de derby. Nou moeten we voor de play-offs gaan. Hopelijk pakken we nog zoveel mogelijk punten."