Dario Dumic blijft in ieder geval tot het einde van dit seizoen bij NEC. Dat meldt technisch manager Edwin de Kruijff aan Voetbal International. De verdediger wil graag een stapje hogerop en enkele clubs hebben zich gemeld, maar hij mag pas in de zomer vertrekken.

"Prima, spelers die NEC gebruiken als springplank", zegt De Kruijff in het weekblad. "Maar dit kan nog een heel zwaar seizoen worden en dus hebben we Dario hard nodig. Hij blijft sowieso tot de zomer. Ik ga ervan uit dat de clubs dan wel zullen komen, al weet je het nooit zeker."

Clubs uit Nederland, Engeland, Duitsland en Rusland zouden naar Dumic hebben geïnformeerd, maar volgens De Kruijff zegt dat nog weinig. "Bij mijn vorige club FC Utrecht had je Nana Asare, die vond ik ook zo verschrikkelijk goed. Kwam nooit concrete interesse voor. Als speler moet je ook geluk hebben."

Trainer Peter Hyballa is duidelijk over Dumic, die afgelopen zomer een contract voor drie jaar tekende met een eenzijdige optie voor nog een jaar. "Al bieden clubs twintig miljoen. Deze winter gaat Dario niet weg, punt."

Foto: Rob Koppers