NEC verloor zondagmiddag de Gelderse derby. In het Gelredome was Vitesse met 2-1 te sterk. NEC kwam nog knap langszij, maar vlak voor tijd besliste Van Wolfswinkel het duel vanaf de stip. Dario Dumic verscheen direct na afloop voor de camera van FOX Sports.

"Dit was een zeer teleurstellende middag, we verliezen een punt, we verliezen de derby. We waren niet goed aan de bal. Zij controleerden de wedstrijd, en wij hielden de bal niet in de ploeg. We komen terug, maar dan gaan we een beetje te naïef spelen.", vertelt de geïrriteerde centrumverdediger.

De amusementswaarde van de eerste helft was niet bepaald hoog. "We wilden de nul houden, we wilden niks weggeven. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben, de hele wedstrijd, op die twee standaardsituaties na."

Bij de 1-0 kon Ricky van Wolfswinkel in alle vrijheid de bal plaatsen. "We bleven niet op de lijn, daarom stond hij geen buitenspel. We spelen zone-dekking, dus is er niet een specifiek iemand die de spits in de gaten moet houden. Iedereen rende naar zijn zone, maar hij kopt hem goed in. Het is simpel gezegd kut dat we deze wedstrijd verliezen."

Foto: Rob Koppers