Peter Hyballa is tijdens de afgelopen transfermaand meerdere malen gebeld door Duitse zaakwaarnemers. De hoofdtrainer is echter niet ingegaan op deze aanbiedingen. Hyballa heeft bovendien met Julian von Haacke, Reagy Ofosu, Michael Heinloth en André Fomitschow al vier landgenoten in de selectie.

"Edwin de Kruijff is vooral met de transfers belast, maar ik ben ook door veel Duitse zaakwaarnemers gebeld", vertelde Hyballa na de training van woensdag aan De Gelderlander. "Op de aangeboden spelers zijn we niet ingegaan, er zat er geen één tussen die interessant was voor ons. Daarnaast hadden we ook geen geld voor nog meer transfers."

Met de komst van Ali Messouad, Jordan Larsson en Lorenzo Burnet en het vertrek van Quincy Owusu-Abeyie, Sam Lundholm en jeugdspelers Nassim Amaarouk is er in januari toch genoeg gebeurd. "Drie spelers erin en drie eruit. Dat is normaal voor een Eredivisieclub", vindt Hyballa, die met goede verwachten vooruit kijkt op de rest van het seizoen. "We spreken vertrouwen uit in de groep. De jongens kennen de speelwijze en weten hoe we trainen. Mijn job is om die spelers verder te ontwikkelen."