Mikkel Duelund trainde maandag weer mee in Weurt. De middenvelder gaf afgelopen seizoen al aan open te staan voor een langer verblijf in Nijmegen. “Ik ben blij om hier weer te zijn”, aldus de Deen.

“Ik ben hier om fit te blijven. We zijn ergens mee bezig, maar het is een gecompliceerde situatie waar we mee moeten werken. We proberen het samen op te lossen. Tot nu toe ben ik hier alleen maar om fit te blijven en het is goed om iedereen weer te zien.” Duelund staat nog onder contract bij Dinamo Kiev, maar door de situatie in Oekraïne kon de Deen nu toch in Nijmegen meetrainen. “We willen weer een huurdeal maken. Dat is het enige scenario voor mij. Als NEC en Kiev eruit kunnen komen, zou dat mooi zijn. Voor nu blijft het alleen bij meetrainen.” Duelund houdt zich niet bezig met de hele regelgeving omtrent transfers van spelers in Oekraïne. “Ik heb mensen om mij heen die daar veel meer verstand van hebben. Ik ben gewoon gefocust op het voetbal en fit blijven.”

Een lastige situatie dus voor de Deen die wel heeft kunnen genieten van zijn vakantie. “Het was wel wat te lang. Ik kon vanwege de moeilijke situatie niet meteen vanaf het begin hier meedoen. Je staat onder contract bij de ene club en traint dan mee bij een andere. Dat kan niet zomaar. Je moet dan duidelijk uitleggen wat er allemaal gebeurt.” Bij zijn eigenlijke club in Kiev zijn ze ook weer aan het trainen. “Ze zijn een aantal dagen geleden begonnen. Ik ben hier ook om Kiev te helpen. Ik ben me volledig bewust van de situatie daar. We doen het op hun tempo en dan gaan we kijken of we eruit kunnen komen. Daar is nu nog niet super veel over bekend.”

Foto: Orange Pictures