Mikkel Duelund heeft zijn transfer te pakken. De middenvelder gaf NEC medio december te kennen de club te willen verlaten en de club heeft daaraan meegewerkt. Duelund wordt door Dynamo Kiev nu verhuurd aan Aarhus, de club waar de Deen gedeeltelijk werd opgeleid.

Aarhus staat momenteel 8e op het hoogste niveau van Denemarken. Duelund speelde daar een periode van zijn jeugd, waarna hij zich doorontwikkelde in de jeugdopleiding van Midtjylland. Die club verkocht Duelund in 2018 voor maar liefst vier miljoen euro aan Dynamo Kiev. Daar brak Duelund, mede door blessures, nooit echt door.

Daarom besloot de Oekraïense club de middenvelder in de zomer van 2021 te verhuren aan NEC. De club bedong een optie tot koop, maar wilde die niet lichten. Toch wilde de club wel graag verder met Duelund en Duelund was op zijn beurt weer heel tevreden met NEC. Na moeizame onderhandelingen werd een nieuwe huurverbintenis pas op 5 augustus, kort voor de eerste competitiewedstrijd, beklonken. Op dat moment had hij al bijna de gehele voorbereiding meegedraaid in Nijmegen.

Lees ook: NEC gaat geen vervanger halen voor Duelund

Linksbuiten

Trainer Rogier Meijer was blij met de verlenging van Duelund’s periode in Nederland en stelde hem in de eerste zeven competitieduels op als linksbuiten. Dat kwam mede door een blessure van Magnus Mattsson, terwijl Ibrahim Cissoko kwalitatief nog niet sterk genoeg was voor een basisplaats. Toen Mattsson terugkeerde van een blessure verloor Duelund zijn basisplaats. Duelund wilde meer speeltijd, diende een transferverzoek in en krijgt nu vlak het verstrijken van de transferwindow zijn zin.

Toen Mattsson twee weken geleden weer geblesseerd raakte en Oussama Tannane een fikse schorsing aan zijn broek gehangen kreeg, koos NEC ervoor om een vertrek wat langer uit te stellen. Duelund rondde zijn periode in Nijmegen af met een sterk optreden tegen FC Emmen, een mindere beurt tegen Feyenoord en een anonieme verschijning tegen Sparta. Net zo wisselvallig als zijn 19 maanden in Nijmeegse dienst.

Duelund speelde 41 wedstrijden voor NEC waarin hij tot vier doelpunten en drie assists kwam.

Foto’s: Orange Pictures