NEC werkte dinsdagmiddag een oefenwedstrijd af in Almere tegen de plaatselijk City FC. De ploeg van Rogier Meijer speelde logischerwijs met een B-team, aangevuld met spelers uit de O21. NEC won de wedstrijd overtuigend met 1-6. Duelund was met een hattrick de gevierde man aan Nijmeegse zijde.

Uiteraard kregen veel jeugdspelers speelminuten, maar ook spelers als Ali Akman, Mikkel Duelund, Calvin Verdonk en Javier Vet mochten aantreden in de basis. Mikkel Duelund, die ook trefzeker was tegen Vitesse, opende de score met een fraai afstandsschot. De Deen was ook verantwoordelijk voor de 0-2 en 0-3 en had dus een hattrick te pakken.

Captain Javier Vet was ook trefzeker. Met het hoofd scoorde hij na een goedlopende aanval tussen invaller Ibrahim Cissoko en Ilias Bronkhorst. Vet scoorde ook de 0-5 uit een hoekschop. De 17-jarige Bo Geurts, die als invaller trefzeker was, liet de Nijmeegse teller stoppen op zes. Hij schoot vanuit een moeilijke hoek knap binnen buiten het bereik van de keeper. Almere scoorde nog de 1-6, maar deed verder niets terug. Een makkelijke middag voor NEC deze dinsdag.

Basisopstelling NEC: Danny Vukovic; Ilias Bronkhorst, Jonas Clein, Guus Gertsen, Calvin Verdonk; Javier Vet, Mikkel Duelund, Mathias De Wolf: Joep van der Sluijs, Ali Akman, Nils Rossen