NEC is ondanks de nederlaag (3-2) tegen PSV de grote winnaar van de avond. De Nijmegenaren gaan sc Heerenveen voorbij op doelsaldo en hebben het zondag in eigen hand. Invaller Mikkel Duelund zorgde dat NEC terug kwam in de wedstrijd met zijn doelpunt.

NEC wist tegen PSV geen resultaat te behalen. Maar deed het de tweede helft niet oververdienstelijk. ”We kwamen 2-0 achter, de eerste helft was lastig”, begint Duelund tegenover ForzaNEC. ”We hadden het lastig om kansen te creëeren en wanneer we de bal hadden maakten we veel fouten. De tweede helft kregen we het meer onder controle, maar zij scoorden de 3-0. Wij hadden daarna een reactie en begonnen aardig goed te voetballen. Het is jammer dat we geen punten hebben weten te halen. De intentie was duidelijk in het laatste kwartier.”

Duelund maakte als invaller de 3-1 op aangeven van Bart van Rooij waardoor NEC terug in de wedstrijd kwam. ”Je staat 3-0 achter en dan scoor je. Ik wilde alleen maar de bal krijgen om nog meer te scoren. De steun van onze supporters was geweldig, dat deden ze heel goed en dat hielp ons echt om terug te komen in de wedstrijd. Over het algemeen was het een goede wedstrijd, maar het is zonde dat we geen punten meenemen.”

NEC heeft de achtste plaats weten te bemachtigen op basis van doelsaldo en heeft het zondag tegenover Fortuna Sittard helemaal in eigen hand. ”We hebben echt iets om voor te spelen. We hebben ons zelf in een positie gespeeld waarin we ons favoriet kunnen noemen. We spelen thuis met de supporters erachter en het is de laatste wedstrijd. Het kan magisch worden, laten we voor het beste hopen. We hebben maar enkele dagen om ons voor te bereiden op de wedstrijd.”

De Deen leek op het veld geblesseerd te zijn geraakt. ”Ik ben in orde, ik heb alleen een paar wonden op mijn been”, sluit de Deen af.

Foto: Orange Pictures