De wedstrijd NEC – Blackburn Rovers werd zondag afgelast door locoburgemeester Beerten. Als onderdeel van de jaarlijkse Open Dag van NEC zou dit veel mensen trekken. Uit veiligheidsoverwegingen is echter besloten de wedstrijd af te gelasten. Eerder was er een confrontatie tussen beide supportersgroepen in de binnenstad van Nijmegen. Woordvoerder Stasiu Teunissen van NEC sprak met de NOS.

“Een dubbelgevoel, aan de ene kant hadden veel supporters zich verheugd op deze Open Dag en de wedstrijd, maar aan de andere kant staat veiligheid altijd voorop. Het is geen gewone vriendschappelijke wedstrijd. Bij een Open Dag zijn veel kinderen aanwezig. Mede daardoor is besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan.”

“Gelukkig hebben we veel supporters kunnen bereiken dankzij de sociale media zoals Twitter en Facebook. Momenteel werken we nog aan een passende oplossing voor alle fans die een kaartje hadden aangeschaft. Dat kan het teruggeven van het geld zijn, maar bijvoorbeeld ook een vrijkaartje voor een andere wedstrijd.”

“Het programma van de Open Dag is wat gewijzigd. De spelerspresentatie is verzet tot 17:00 en daarna konden de kinderen en fans met de spelers op de foto om toch nog contact te hebben met ze.”