NEC heeft in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen overtuigend weten te winnen van SC Woezik. In Wijchen werd het maar liefst 0-11 voor de bezoekers uit Nijmegen.

Afwezigen aan NEC-zijde waren Leroy George, Nick van der Velden en Michel Breuer. Al snel werd het kwaliteitsverschil duidelijk. Nieuwkomer Geert Arend Roorda opende de score in het voordeel van NEC. Al snel werd het 0-2 door Ryan Koolwijk. Bij beide goals was de aangever Navarone Foor. Melvin Platje zorgde voor de 0-3 en even later scoorde Koolwijk zijn tweede van de avond. Zijn vrije trap vloog in de lange hoek: 0-4.

In de tweede helft een aantal wissels aan NEC-zijde, waaronder Youri Loen en jeugdspeler Jordi Tutuarima. Loen zorgde al snel in de tweede helft voor de vijfde en zesde treffer van NEC. Rick ten Voorde en Danny van den Meiracker zorgden voor de 0-7 en de 0-8. Van den Meiracker viel tevens in de rust in. Een schot van Nathaniel Will werd van richting veranderd en zorgde hiermee voor de 0-9. De dubbele cijfers werden gehaald, jeugdspeler Tutuarima scoorde de 0-10 en even later scoorde Rick ten Voorde zijn tweede van de avond door een penalty te benutten: 0-11.

 
Komende dinsdag speelt NEC haar tweede oefenduel. Op sportpark De Gelenberg (Afferden, gemeente Druten) is DIO ’30 de tegenstander. De aftrap van dit duel is tevens om 19:00.

Opstelling NEC eerste helft: Babos; Will, Van Eijden, Nuytinck, Conboy; Koolwijk, Sno, Roorda; Foor, Ten Voorde, Platje

Opstelling NEC tweede helft: Babos; Will, Cmovs, Nuytinck, Amieux; Loen, De Looijer, Tutuarima; Bajrovic, Ten Voorde, Van den Meiracker

Scoreverloop:
0-1: Roorda.
0-2: Koolwijk.
0-3: Platje.
0-4: Koolwijk.
0-5: Loen.
0-6: Loen.
0-7: Ten Voorde.
0-8: Van den Meiracker.
0-9: Will.
0-10: Tutuarima.
0-11: Ten Voorde.
Voor foto’s klik hier.