Bram Nuytinck kende een bewogen voorbereiding op de wedstrijd van NEC tegen FC Volendam. De ervaren verdediger was aan het begin van de week nog ziek, maar was uiteindelijk fit genoeg het duel van zondag. Met de aanvoerdersband om zijn arm zag hij een knotsgekke pot met een rode kaart en een bizarre slotfase. “Gelukkig scoren wij nog die gelijkmaker in de laatste minuut.”

“Ik sta hier met een dubbel gevoel”, begint Nuytinck tegenover ForzaNEC. “Van te voren moet je gewoon winnen van Volendam en als je dat dan niet doet, is dat erg balen. Maar als je dan naar de wedstrijd kijkt is één punt misschien het maximaal haalbare. Dan ben je daar blij mee. Nu hou je dat gat met Volendam en je hebt de wedstrijd met AZ nog te goed.”

Tijdens het begin van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Nijmegenaren. Via Koki Ogawa kwamen zij vroeg op voorsprong en NEC had de touwtjes in handen. Een tegengoal, die volgens analist Robert Maaskant door slecht verdedigen van Nuytinck kwam, en rode kaart voor Elayis Tavsan gooiden roet in het eten. “Als je met tien man komt te staan, verandert de hele wedstrijd. Het staat 1-1 en dat wil je dan in eerste instantie behouden. Dan moet je zorgen dan je wat kansjes krijg die je dan hopelijk benut. Het is tegenhouden en wachten op je kans. Zodra zij die 1-2 scoren moet je wel naar voren. Dan krijg je een gekke wedstrijd zoals je zag, waarin wij gelukkig in die laatste minuut nog scoren.”

Opluchting bij Nuytinck na de late gelijkmaker van NEC tegen FC Volendam.

Voorbereiding

“Het was een kutweek voor mij. Ik was verschrikkelijk ziek en heb eigenlijk thuis alleen maar op bed gelegen. Dan ga je spelen, daar heb je zin in en je wil de drie punten pakken. Dan is het balen dat je dat niet doet, maar die 3-3 is zo belangrijk dus daarmee ben ik dan superblij.”

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers