De opzet was anders dan in de vorige jaren. Het gehele programma van de jaarlijkse Open Dag vond plaats in het stadion. De gebruikelijke kraampjes en activiteiten bevonden zich in de ring om het stadion. Er was een supportersplein van de Supportersvereniging en voor de kleintjes een NEC Juniors plein.
De Open Dag stond in het teken van het afscheid van Patrick Pothuizen. De nog altijd populaire verdediger kreeg zijn eigen afscheidswedstrijd tegen Oud NEC. Zo was er een weerzien in De Goffert met ondermeer Mark Verhoeven, Bjorn van der Doelen, Bart Latuheru en "zusje" Marcel Koning. "Team Potje" won de oefenwedstrijd en de hoofdrolspeler zelf kreeg een ware ereronde.
Na het emotionele afscheid was het tijd voor de spelerspresentatie. Al rappend werden staf en spelers het veld opgeroepen. Lily de Vos sloot met het clublied het programma af, waarna alle handtekeningenjagers in de gracht een krabbel van hun favoriete spelers konden halen.
Het was een drukke Open Dag. De supporters zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Volgende week zullen de spelers er klaar voor moeten zijn als NEC in de eigen Goffert aftrapt tegen VVV-Venlo.
Hieronder foto’s van Ton Niessing:


Klik hier voor meer foto’s van onze CHEF