Ferdy Druijf scoorde afgelopen zondag nog bij zijn debuut voor NEC op bezoek bij FC Eindhoven, maar ook hij kreeg de bal er vrijdag niet in tegen Telstar (1-1).

“Ik baal enorm. Die kopbal werd ook nog van de lijn gehaald”, doelde de spits bij FOX Sports op een kans die hij in de tweede helft kreeg. “We hadden meer verdiend. We kregen veel kansen en gaven bijna niks weg. Na de 1-1 bleven we doorgaan, maar hij valt niet. Heel ongelukkig.”

Druijf had er vertrouwen in dat NEC zou gaan winnen. “In de kleedkamer zeiden we ook: blijven doorgaan. We spelen niet eens slecht. Het vertrouwen is er wel. Ik heb er ook vertrouwen in dat het goedkomt. De supporters bleven ook achter ons staan, dat is mooi om te zien. Dat hebben we nodig.”

De spits genoot wel van het spelen in De Goffert. Bij NEC heerst een ander soort druk dan hij bij Jong AZ gewend was. “Dat is ook de bedoeling. Ik wil die druk voelen. Hier voetbal je ook voor de fans, daar doe je het voor. NEC moet. Waar we nu staan, is NEC onwaardig. Wij moeten presteren, daarvoor ben ik gekomen.”

Foto: Rob Koppers