NEC-supporters die hopen op een terugkeer van Ferdy Druijf kunnen dat uit hun hoofd zetten. De 22-jarige spits vertelt dat een vertrek bij AZ een mogelijkheid is, maar dan wel naar de Eredivisie of het buitenland.

“De Eerste Divisie wordt hem sowieso niet”, laat Druijf weten aan NH Nieuws. “Dat is niet mijn doel. Ik word volgende maand 23, dus ik wil op het hoogste niveau spelen; eredivisie of het buitenland. Het blijft nu afwachten wie er concreet komt. Corona speelt natuurlijk ook, dus er zullen niet zoveel clubs zomaar geld op tafel leggen. Het komt vanzelf wel goed, ik vind het niet erg om eventueel langer bij AZ te blijven.”

Druijf verlengde zijn contract onlangs nog tot medio 2024. “Ik heb afgesproken met AZ dat ik sowieso tot de winter zou blijven. Daarna zouden we verder gaan kijken. Ik speelde de laatste tijd wel iets meer, maar het is nog niet honderd procent zeker dat ik blijf. Er spelen wel een paar dingen, dus dan moet ik een keuze gaan maken.”

Algemeen directeur Wilco van Schaik zei eerder al tegen ForzaNEC dat een terugkeer van Druijf niet speelde. “We hebben nog weleens contact met Ferdy. Hij koos toen voor deze stap, maar hij is nu twee seizoenen verder in zijn carrière. Hij speelt weinig, dat klopt. Maar hij is tweede spits van AZ. We zijn zeer gecharmeerd van hem en veel supporters dragen hem nog een warm hart toe. Ferdy is NEC ook nog dankbaar voor dat half jaar, maar nu is dit niet aan de orde.”

Foto: Rob Koppers