Ferdy Druijf heeft wel oren naar een terugkeer bij NEC. De 25-jarige spits, die in 2019 al een half jaar op huurbasis uitkwam voor NEC, is erg geliefd in Nijmegen. Druijf staat onder contract bij Rapid Wien, waar hij dit seizoen met stevige concurrentie te maken kreeg.

Druijf streek al in de winter van 2022 in Oostenrijk neer toen AZ hem verhuurde. Na een succesvol half jaar legde Rapid vorig jaar zomer ruim een miljoen euro voor de spits op tafel. De Oostenrijkse club bond hem daarmee tot de zomer van 2025.

Concurrent

Druijf kende een teleurstellend vervolg van zijn carrière in de hoofdstad. De club haalde Guido Burgstaller op bij St. Pauli en dat bleek een voltreffer: de concurrent in de spits scoorde 25 doelpunten in 43 optredens. Druijf kwam, mede daardoor, vaak op de bank. In de competitie kwam hij tot 23 optredens, waarvan hij tien keer in de basis mocht starten. Drie schamele goals waren het resultaat.

Middenvelder

Maar wat de boomlange spits ook steekt: als hij dan mocht spelen, was dat niet op zijn favoriete positie. Trainer Zoran Barisic gebruikte Druijf dit seizoen als nummer 10, lopende middenvelder en zelfs een enkele keer als controleur.

Druijf heeft het naar zijn zin in Wenen en de club houdt hem er ook maar wat graag bij. Toch is Druijf op zoek naar iets meer perspectief dan hij nu heeft. Hij bekijkt momenteel zijn opties. “Er is veel interesse voor Ferdy”, vertelt zijn zaakwaarnemer Dick van Burik tegenover ForzaNEC.nl. “Uit het buitenland, maar ook zeker uit de Eredivisie. Als NEC zich concreet maakt voor Ferdy, is dat zeker een optie. Hij bewaart warme herinneringen aan zijn, weliswaar korte, periode in Nijmegen.”

Ogawa

Of NEC zich concreet gaat maken voor Druijf is maar de vraag. Technisch directeur Carlos Aalbers kent Druijf vanuit zijn periode bij AZ, maar heeft bij NEC de spitspositie al voor het officieel opengaan van de transfermarkt dubbelbezet. Pedro Marques ligt vast tot 2025 en voldeed afgelopen seizoen als pinchhitter. De Japanner Koki Ogawa komt volgende week naar Nederland voor zijn medische keuring en het laatste papierwerk.

Hoe dan ook: mocht NEC dit buitenkansje willen aangrijpen, zal het wel moeten nadenken over een goede constructie. Met een tweejarig contract en het feit dat Wenen vorig seizoen een miljoen euro investeerde, zal de Oostenrijkse club hem niet zomaar laten gaan. Een verhuurperiode lijkt dan ook het meest voor de hand liggend. En dat kan best goed bevallen, weten Druijf én NEC.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers