Ferdy Druijf was vrijdagavond één van de drie doelpuntenmakers van NEC in de 5-0 overwinning op FC Den Bosch. Met zijn 22’ste doelpunt van het seizoen is hij nog steeds in een spannende strijd verwikkeld met Roda JC-aanvaller Mario Engels om de topscorerstitel. 

"Het is lekker om na drie wedstrijden niet meer droog te staan", bekent Druijf. "We speelden goede wedstrijden, waarin we veel punten pakten. Als ik dan goed speel, vind ik het niet per se erg dat ik niet scoor, maar deze goal is toch extra lekker. Het was een heerlijke wedstrijd voor ons allemaal. Je zag dat de supporters en de spelers met elkaar in de weer gingen. Het spandoek voor de wedstrijd geeft al een kick. Als je op voorsprong komt en de fans dan helemaal tekeergaan, dat is fantastisch."

Op het veld vond Druijf de organisatie goed staan. "We hebben veel gepraat in het veld, veel gelachen, je ziet het plezier. Het veldspel kan nog iets beter, maar we maken onze kansen wel af. We hebben met het hele team druk gezet naar voren. Voor de groep is het heel lekker. Voor de winterstop had de selectie wat minder plezier in het voetballen en dat is nu weer helemaal terug, dat voel je ook in de groep, ook als nieuwkomer."

In de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam mist NEC Druijf in verband met de interlandperiode. "Het is een dubbel gevoel. Het is mooi en en eer om voor je land uit te komen, maar het is ook weer een wedstrijd minder om voor de topscorerstitel te gaan. Maar dat halen we wel weer in. Ik hoop dat ze het goed gaan doen, maar het wordt sowieso een lastige pot, ook als ik er wel bij was geweest. Toch heb ik er alle vertrouwen in."

Bij Oranje onder 20 heeft Druijf de nodige concurrentie, met Feyenoord-spits Dylan Vente, PSV’er Joël Piroe en ex-NEC’er Jay-Roy Grot. "We spelen eerst tegen Mexico en dan tegen Tsjechië. Ik zit al het hele jaar bij de selectie en heb er al een paar goals gemaakt, maar ik zit daar ook af en toe op de bank. Ik heb concurrentie van goede spelers die bij grotere clubs spelen. Daarom moet ik hard werken om daar ook altijd een vaste waarde te zijn."

Foto: Rob Koppers