Hoewel Ferdy Druijf vrijdagavond zijn tweede goal maakte in dienst van NEC baalde de spits vooral na afloop van het duel met TOP Oss (1-1). De aanvaller kreeg in de slotfase een grote kans oog in oog met keeper Nick Olij, maar raakte de paal.

"Daar baal ik misschien wel het meest van. Een 1 op 1 kans, die moet er gewoon in als spits", was Druijf duidelijk tegen ForzaNEC.nl "Ik hoor goals te maken. Ik kwam 1 op 1, wilde de bal plaatsen, maar hij kwam net op de paal. Ik scoor, dan neem je een punt mee, maar als je dan nog zo’n kans krijgt, baal je meer van die tweede omdat je eigenlijk de drie punten op je schoen hebt."

Druijf was dan ook niet tevreden met slechts een punt tegen TOP. "Je moet hier helemaal niet blij mee zijn. We speelden een heel goede eerste helft, maar hadden misschien wel iets meer kansen moeten creëren. Dan kom je na rust 1-0 achter en loopt je weer achter de feiten aan. Oss is een stugge ploeg, met vijf verdedigers, daar kom je moeilijk doorheen."

De spits merkt wel dat hij bij NEC tot nu toe meer kansen krijgt. Het rendement moet dan ook omhoog, vindt hij. "Bij Jong AZ krijg je vaak maar één kans en dat is het. Hier krijg je er meer en er moeten er dus ook veel meer in voor mij. Ik merk niet zozeer dat verdedigers meer op mij letten dan op anderen. Bij Jong AZ ging het bij besprekingen van de tegenstander vaak over mij en Vince Gino Dekker, dat weer ik dan wel. Of dat nu ook zo is, geen idee."

Druijf zag deze week Sven Braken, in principe een concurrent op zijn plek, op huurbasis vertrekken naar FC Emmen. De spits denkt daardoor niet dat hij zeker is van zijn plek. "Nee hoor. Het is een keuze van de club en de speler. Het is mooi voor hem dat hij een transfer maakt.

Foto: Rob Koppers