NEC heeft maandagmiddag in eigen huis met 2-1 gewonnen van RKC Waalwijk. De Nijmegenaren kenden een moeizame eerste helft, maar wisten het tij in de tweede helft te keren. De gelijkmaker werd snel in de tweede helft gescoord door Ferdy Druijf. Na afloop sprak ForzaNEC.nl met de spits, die de topscorerstitel binnen handbereik heeft.

De eerste helft begon moeizaam voor de Nijmegenaren en zodoende kwam de ploeg van De Groot dan ook op achterstand. ”De eerste helft waren wij stukken minder, voetballend heel matig. We komen 0-1 achter, dan zeggen wij in de rust tegen elkaar van: dit kan zo niet langer. Dan worden we opeens wel wakker, waar dat aan ligt, geen idee, maar wij wilden die drie punten halen hier. Wij moesten die drie punten halen voor de play-offs natuurlijk en gelukkig pakken wij ze en is dat heel belangrijk.”

Op de vraag of motivatie voor dit team nog een rol speelt in deze fase van de competitie, met het wel of niet behalen van de play-offs reageert Druijf als volgt: ”Ik geef altijd 100%, ik weet niet of het met motivatie te maken heeft. Ik kan niet in andermans gedachten kijken. Ik probeer altijd alles te geven.”

NEC heeft nu twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden gehaald. We vroegen de spits of er dingen veranderd zijn ten opzichte van eerder dit seizoen, aangezien nu ook moeizame wedstrijden worden gewonnen. ”Het zou kunnen dat de trainers daar iets mee te maken hebben. We spelen iets anders, wat compacter en misschien iets meer uit de counter en daar probeer je kansen uit te creëren. We spelen ook wel meer lange ballen. Dat is aan de ene kant fijn, want we winnen nu vier keer op rij. Drie punten zijn het belangrijkst, als we maar winnen.”

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de reguliere competitie. Aanstaande vrijdag komt de kampioen FC Twente op bezoek. ”Het wordt heel lastig, maar ik denk dat zij het seizoen goed willen afmaken. Maar wij hebben de kans op drie punten, met de fans achter ons is dat heel belangrijk. We kunnen de eerste ronde nog ontlopen. Dan moet er een klein wonder gebeuren natuurlijk”.

De gehuurde spits ligt op koers om de topscorerstitel van de Keuken Kampioen Divisie te pakken. Momenteel heeft hij twee doelpunten meer dan Mario Engels van Roda JC. ”Voor mij persoonlijk is dat natuurlijk lekker. Nu is het zaak om de komende wedstrijden ook een goaltje meepikken, dat zou helemaal lekker zijn”, besluit Druijf.

Foto: Rob Koppers