NEC heeft vrijdag een punt gepakt op bezoek bij TOP Oss. De Nijmegenaren openden alleraardigst, maar kwamen direct na rust door uitgerekend huurling Ragnar Oratmangoen op achterstand. Ferdy Druijf redde in de slotfase een punt voor de bezoekers en zag niet veel later nog een schot op de paal belanden. Uiteindelijk bleven beide ploegen steken op 1-1.

NEC, dat door trainer Jack de Gier met dezelfde elf spelers als vorige week het veld opgestuurd werd, begon goed aan het duel. Doordat TOP Oss in een compacte organisatie speelde was het moeilijk om tot kansen te komen. Toch waren Ole Romeny en Jonathan Okita dichtbij, maar zij stuitten beide op Nick Olij, die beide keren zijn doel goed verkleinde.

NEC kon het veldoverwicht niet uitdrukken in kansen. Van de vleugels kwamen maar zelden bruikbare ballen voor spits Ferdy Druijf. Romeny en Okita trokken vooral naar binnen, terwijl voorzetten van Labylle en Sanniez scherpte misten. Achterin had NEC weinig te duchten van de Osse voorhoede, met onder anderen huurling Ragnar Oratmangoen in de punt. Pas in de 40e minuut schrok Van Duin wakker, toen Huseyin Dogan bij de tweede paal een voorzet van Dennis Janssen hard en hoog over schoot. Op slag van rust kwam Oratmangoen plots vrij voor Van Duin, maar hij kopte ruim naast. NEC ontsnapte en ging met de brilstand aan de thee.

Echter revancheerde diezelfde Oratmangoen zich al snel na rust. De spits schoot op aangeven van Dogan via de onderkant van de lat vanuit vrije positie de openingstreffer tegen de touwen: 1-0. De Gier leek de wedstrijd direct na de tegengoal al uit handen te geven met Overtoom en Van den Berg als controleurs, met Sabak ervoor. De wissel resulteerde direct in gevaarlijke counters van de thuisploeg, maar Van Duin keerde een poging van Bryan Smeets met uitstekend keeperswerk, nadat Dogan eerder voor eigen succes ging en faalde. Enkele minuten later deed hij dat opnieuw, maar toen wel verdienstelijk: zijn poging eindigde op de paal. NEC wist juist vrijwel niets meer te creëren.

Een slechte fase volgde, maar werd opgeschrikt door opnieuw Dogan. Nu was hij Van den Berg de baas en de aanvaller schoot rakelings voorlangs. De Gier bracht met El Haddouti en Ndayishimiye twee aanvallende impulsen. Druijf kopte direct daarna een corner van Sabak tegen de touwen en trok de stand gelijk. NEC ging vervolgens voor de overwinning en nam geen genoegen met een punt. Dat bleek wel toen Druijf twee minuten voor tijd oog in oog met Olij kwam, maar geluk ontbeerde de spits en zijn inzet belandde op de paal… Een punt voor beide elftallen was over 90 minuten een juiste afspiegeling van het duel, maar daarmee mag NEC gezien de kansen voor de thuisploeg in de tweede helft zeker niet klagen.

Wedstrijdoverzicht
Scoreverloop:
50. 1-0 Oratmangoen (Dogan)
83. 1-1 Druijf (Sabak)

Geel: P. Rommens, Oratmangoen

Opstelling NEC: Van Duin; Sanniez, Buwalda, Kvida, Labylle (78. Ndayishimiye); Dijkstra (57. Sabak), Van den Berg, Overtoom; Okita (82. El Haddouti), Druijf, Romeny.

Opstelling TOP Oss: Olij; Janssen, Piqué, Nieveld, Van den Herik, Fleuren; Kaak, Smeets (89. Van den Biezen), P. Robbens; Dogan (87. O. Rommens), Oratmangoen.

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Toeschouwers: 2.013

Foto: Orange Pictures