Magnus Mattsson heeft dinsdagavond tegen Manchester City zijn officiële debuut gemaakt voor FC Kopenhagen. Dat hebben ze geweten ook bij de Deense topclub: de aanvallende middenvelder was namelijk gelijk op geweldige wijze trefzeker.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Mattsson mocht gelijk in de basis starten bij zijn nieuwe club. De afgelopen tijd maakte Kopenhagen zich klaar voor dit duel, aangezien de competitie in Denemarken stil ligt vanwege de winterstop. In een aantal oefenduels deed de oud-NEC’er wel al mee.

Na een vroeg doelpunt van Kevin de Bruyne leek het een makkelijk avondje te gaan worden voor de Champions League-winnaar van vorig jaar. Mattsson dacht daar echter anders over. Op werkelijk schitterende wijze maakte hij de gelijkmaker op Parken. Het bleek niet genoeg voor een resultaat: uiteindelijk verloor FC Kopenhagen de eerste wedstrijd met 1-3. Over twee weken volgt de return.

Afgelopen transferperiode vertrok de Deense spelmaker naar Kopenhagen. NEC kreeg een recordbedrag voor de topscorer van het eerste halfjaar in Nijmegen: de club uit de Keizerstad kon ruim vijf miljoen bijschrijven.

Foto: FC Kopenhagen Media