Alleen een afgelasting van de Afrika Cup staat de droom van Souffian El Karouani nog in de weg. De linksback kreeg donderdagochtend bericht van de bondscoach geselecteerd te zijn voor de nationale selectie van de Leeuwen van de Atlas. El Karouani prijkt op de afbeelding van de bekendmaking samen met topvoetballer van Paris Saint Germain Achraf El Hakkimi.

Zoals dit medium eerder al meldde, staat er wel nog altijd een vraagteken achter de doorgang van het toernooi in Kameroen. Vanwege de snelverspreidende omikron-variant van het coronavirus pleiten veel clubs, maar ook bondscoaches voor een afgelasting. Als het toernooi doorgaat moet NEC El Karouani minimaal een paar weken missen, maar dat kan oplopen tot ruim een maand. In het ‘ergste’ geval moet Marokko op 6 februari de finale spelen.

El Karouani moest woensdagavond het duel met Willem II nog laten schieten, omdat hij in de warming-up van het duel tegen Go Ahead Eagles een spierverrekking opliep. Volgens trainer Rogier Meijer viel zijn kwetsuur wel mee en kwam het duel tegen Willem II slechts ‘net te vroeg’. De blessure belemmert het toernooi vermoedelijk dan ook niet voor El Karouani. De laatste edities van de Afrika Cup werden allemaal uitgezonden door ESPN. Of dat deze editie weer gebeurt, is nog een vraagteken.

Okita
NEC hoeft Jonathan Okita sowieso niet te missen. Zijn Congo, dat weliswaar nog in de race is voor een WK-ticket volgend jaar, heeft zich niet weten te kwalificeren voor de Afrika Cup.

Programma Marokko
10 januari 17:00: Marokko-Ghana
14 januari 17:00: Marokko-Comoren
18 januari 17:00: Gabon-Marokko

Foto: Rob Koppers