Driemaal is scheepsrecht voor NAC Breda. Javier Vet heeft namelijk een transfer gemaakt naar de club uit Breda, tegen wie Vet in 2021 nog promotie veiligstelde met NEC. De allround-middenvelder zat na twee seizoenen in Nijmegen zonder club en kon zo transfervrij tekenen. Dat doet hij nu in Breda voor twee seizoenen.

Het was niet de eerste keer dat NAC geïnteresseerd was in Vet. Vorig jaar werd er al een poging gedaan en aan het begin van het seizoen 2020/2021 klopte NAC ook al aan de deur. Vet koos toen voor het verhaal van NEC en bleek een juiste keuze te hebben gemaakt. In zijn eerste seizoen was Vet belangrijk voor de ploeg van Rogier Meijer met acht treffers in 36 duels.

Afgelopen seizoen verliep voor hem persoonlijk minder succesvol. Met de transfers van Lasse Schöne en Mikkel Duelund moest Vet genoegen nemen met een plek op de bank. Hij mocht slechts één keer in de basis starten, maar viel wel 26 keer in. Hij was van grote waarde met winnende goals in de uitwedstrijden tegen FC Twente en SC Cambuur. In zijn hele loopbaan wist Vet twee keer promotie af te dwingen met zijn ploeg: naast NEC promoveerde Vet met FC Dordrecht in 2014 naar het hoogste niveau.

Foto’s: Rob Koppers / Orange Pictures