De A1 van NEC/FC Oss heeft zich versterkt met drie jeugdige talenten. Verdedigers Thijs Griffioen en Chima Bosman komen over van respectievelijk Ajax en PSV, terwijl aanvaller Yordi Grovenstein komt van DVS ’33 Ermelo. "Dit is een enorme kans", aldus Griffioen op de officiële website van NEC.
Griffioen benaderde NEC persoonlijk, omdat hij denkt dat hij in Nijmegen meer toekomstperspectief heeft dan bij Ajax. "Bij N.E.C./FC Oss krijg ik veel speeltijd en de kans om mezelf te ontwikkelen. Daar kies ik voor." Aanvaller Grovenstein werd gescout in de nacompetitie, toen NEC/FC Oss A1 tegen de A1 van DVS’33 speelde. "Een echte eer om nu bij deze club aan de slag te mogen!" 
Verdediger Bosman was toe aan iets anders en zocht een stabiele club, die hij in NEC/FC Oss vond. Eerder werd al bekend dat doelman Stan Bijl de Nijmeegse club kwam versterken. Hij komt net als Griffioen over van de A2 van Ajax.
De A1 van NEC/FC Oss wist zich afgelopen seizoen ternauwernood te handhaven in de eerste divisie voor A-junioren. Trainer Arno Arts vertrok begin maart in onderling overleg.