Het goede nieuws blijft binnenstromen in Nijmegen. Na Koki Ogawa en Brayann Pereira krijgt ook Calvin Verdonk een nieuw contract. De linksachter van NEC ligt dankzij de nieuwe verbintenis tot de zomer van 2025 vast. Aalbers had een eenzijdige optie om het contract van Verdonk met één jaar te verlengen. Die optie is nu, drie maanden voor de einddatum, gelicht.

Een ongekende dag in Nijmegen: liefst drie aflopende contracten zijn op één dag verlengd. In de ochtend maakte NEC via de clubkanalen bekend dat huurlingen Ogawa en Pereira langer in Nijmegen blijven, de middag trapt NEC af met goed nieuws over Verdonk. De linksachter, die beschikte over een aflopend contract, krijgt een contract voor nog een jaar.

In voorgaande jaren moest Verdonk geregeld genoegen nemen met een rol als twaalfde man, maar dit seizoen speelt Verdonk een cruciale rol in de plannen van Rogier Meijer. De multifunctionele verdediger maakt furore op linksback, maar doet bij afwezigheid van Nuytinck of Sandler ook zijn plicht centraal achterin. Inmiddels is de 26-jarige Verdonk bezig aan zijn vierde seizoen in Nijmeegse dienst, waarvan twee jaar als huurspeler. In totaal speelde hij vooralsnog 101 wedstrijden voor de Nijmeegse club.

Als het aan Aalbers ligt, blijft het niet tot één jaar verlenging. “De ontwikkeling van Calvin is dusdanig goed dat wij trachten hem voor langere periode aan ons te binden. Daarover zijn we in gesprek, de komende maanden zal duidelijk worden of we bij elkaar komen”, aldus de technisch directeur.

Foto: Orange Pictures