Dat NEC een goede eerste maand van 2024 heeft gedraaid valt ook buiten Nijmegen op. Na een gelijkspel tegen Feyenoord (2-2) werd er gewonnen van FC Twente (1-0) en pakte NEC een punt tegen Go Ahead Eagles (2-2). Tussendoor ging de club ook door in de beker: toen werd er gewonnen van de ploeg uit Deventer. Drie NEC’ers maken door deze goede prestaties kans op een plekje in het Eredivisie Elftal van de Maand.

De spelers worden geselecteerd op basis van de statistieken. Daarna kunnen de fans stemmen op hun favoriete elftal van de maand januari. Opvallend is dat Magnus Mattsson, de smaakmaker van NEC die op het punt staat te vertrekken naar FC Kopenhagen, niet een van de spelers is waarop gestemd kan worden.

De drie NEC’ers die nog kans maken op een plekje in het beste elftal van januari staan namelijk allemaal achterin. Philippe Sandler, Bram Nuytinck en Calvin Verdonk hebben kans op de uitverkiezing. De concurrentie is echter niet mals. Alle drie de spelers van de Nijmeegse club moeten meer stemmen behalen dan een speler van PSV en Feyenoord. Sandler moet daarnaast ook nog afrekenen met Dimitris Siovas van Fortuna Sittard.

Stemmen op het Eredivisie Elftal van de Maand januari kan hier!

Foto: Orange Pictures