In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen laat NEC belangrijke punten liggen. De ploeg komt na een twijfelachtige eerste helft niet verder dan 1-2. Santos miste een penalty en de voorsprong werd kort voor rust en kort na rust uit handen gegeven.

Eerder dit seizoen speelde NEC gelijk tegen Roda; 0-0. Het was een wedstrijd met weinig vuurwerk en afwachtend voetbal. Als we naar de ranglijst kijken belooft de wedstrijd van vandaag een stuk spectaculairder te worden. Roda lijkt zich verzekerd te hebben van handhaving en gaat voor een plek in de middenmoot, terwijl NEC nog volop meedoet in de strijd voor een play-offticket.

Strijden

Vanaf minuut één strijden beide ploegen voor elke bal. Een hoop duw- en trekwerk zit bij de duels inbegrepen en dat zorgt voor een goede sfeer in het stadion. Binnen tien minuten lijkt Rydell Poepon 1-op-1 te komen met Jones, maar er wordt op tijd ingegrepen. Grote kansen zien we in het eerste kwartier nog niet, maar daar zal snel verandering in komen. Na 23 minuten spelen komt NEC er met een welbekende counter van Limbombe uit en de voorzet is richting Navarone Foor. De laatstgenoemde scoort in de eerste instantie niet, maar in een poging om de wel weg te werken krijgt Foor de bal op het lichaam. Goal; 1-0.

 

Nadat NEC de leiding neemt wordt het rustiger in de wedstrijd. Het zijn vooral de Nijmegenaren die de bal in balbezit rustig rondspelen. Na iets meer dan een uur spelen probeert Breinburg het via een voorzet op Santos. Santos word voor de ogen van scheidsrechter Jochem Kamphuis neergelegd en de bal gaat op de stip. De spits neemt de strafschop zelf, maar hij mist. De 1-0 voorsprong blijft op het scorebord staan. Een minuut later krijgt hij alsnog een voorzet die hij prachtig uit de lucht neemt met een omhaal, maar tevergeefs. De bal belandt in de handen van Van Leer.

 

De Limburgers lijken kracht te halen uit de gestopte penalty en worden kort voor rust sterker. NEC lijkt het alsnog redelijk onder controle te hebben, maar het tegendeel word bewezen. Van Hyfte wordt aangespeeld op een afstand van 25 meter van het Nijmeegs doel. Hij wipt de bal even op en neemt hem dan geweldig op de pantoffel. De bal vliegt buiten bereik van Jones de hoek in en de stand is weer gelijk. Het lukt NEC niet om met een voorsprong de kleedkamers in te gaan. Christian Santos zal wel even achter zijn oor krabben.

 

Tegenslag

De thee is op en de teams zijn klaar voor de tweede helft. Je hebt nog geen twee keer met je ogen kunnen knipperen of de eerste hoekschop van de mannen uit Kerkrade is een feit. Een goeie corner die doorgekopt word door Juric en Poepen kan de bal vrij inkoppen. Nog geen twee minuten in de tweede helft komt Roda op voorsprong en NEC lijkt wat in paniek te zijn. Dat word nog eens bevestigd als Mihai Roman in de 55ste minuut in de ploeg word gebracht voor Jay-Roy Grot.

 

Na het doelpunt van Roda ziet het er voor de Nijmegenaren niet zo zonnig uit als dat het in het Goffertstadion is. Het spel is slap en de omschakeling van verdediging naar aanval verloopt zeer moeizaam. Het lef is weg bij de thuisploeg en de mannen in de gele shirts gaan ondertussen vrolijk verder met het creëren van kansen.

 

Als het laatste kwartier aanbreekt begint de tijd te dringen en gaat het publiek als twaalfde man achter de ploeg staan. Het team lijkt er vertrouwen uit te halen en dat merk je vooral aan de uitploeg. Roda komt er in de laatste minuten niet aan te pas en lijken zich vooral bezig te houden met het winnen van tijd. Na een één-tweetje van Limbombe en de ingevallen Ritzmaier krijgt Roman nog een dot van een kans, maar die raakt de bal niet goed en de bal belandt naast. De gemoederen lopen aan het eind van de wedstrijd nog hoog op en het spel eindigt met een opstootje. Santos en Buijs ontvangen beide een gele kaart.

Scoreverloop:

’23 Foor 1-0

’44 Van Hyfte 1-1

’47 Poepon 1-2

 

Gele kaarten:

’60 Limbombe

’90 Santos

’90 Buijs

 

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Opstelling NEC: Jones; Woudenberg(’68 Ritzmaier), Dumic, Van Eijden(c), Appiah; Bikel, Breinburg, Foor; Limbombe, Santos, Grot(’55 Roman).

Opstelling Roda JC: Van Leer; Milec, Swinkels, Buijs ,Van Peppen; Van Hyfte(c), Gullon, Inceman, Van Duinen(’90 Rutjes); Juric, Poepon(’81 Ngombo).