In een genante vertoning bereikte NEC zaterdagavond een nieuw dieptepunt in een tot op heden toch al matig verlopen seizoen. RKC Waalwijk vocht zich in het Goffertstadion langs een onmachtig en inspiratieloos NEC en boekte zo de tweede overwinning van het seizoen. Het was Derk Boerrigter die na een half uur spelen de bal knap achter keeper Gabor Babos schoot: 0-1.
De wedstrijd begon zaterdagavond nog redelijk voor NEC. De ploeg van interim-trainer Wim Rip kwam het eerste kwartier door met een licht veldoverwicht, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Verder dan wat ballen die door Saidi en Goossens weinig slim over de achterlijn werden gelopen en een afzwaaier van Burgzorg kwamen de Nijmegenaren niet.
Gevaarlijk werd het aan de andere kant in de twaalfde minuut wel. Diezelfde Burgzorg mocht niet klagen toen de Belgische scheidsrechter Virant geen overtreding zag, in het onhandig ondersteboven lopen van de doorgebroken spits Benschop. In de 32ste minuut kwam RKC dan wel door. Derk Boerrigter mocht, geheel vrijstaand, de bal over de uitkomende Babos inschieten in de verre hoek: 0-1.
Na rust liep het iets beter bij NEC en kwamen de kansen dan ook. Met name Davids en Saidi liepen zich meerdere malen onnodig stuk op keeper Levita van RKC. Yousef El-Akchaoui raakte uit een vrije trap de lat.

Na de tweede gele kaart van RKC’er Hans Mulder, tien minuten voor het einde, moest het dan echt gaan gebeuren voor de Nijmegenaren. De druk op het Brabantse doel nam wel toe maar verder dan een aantal kopballen van Vleminckx die over en naast zeilden kwam de ploeg niet. Ondanks het bar slechte spel leek NEC in extremis toch nog een punt over te houden aan de dramatische vertoning. Patrick Pothuizen dacht ver in blessuretijd de gelijkmaker binnen te koppen maar hij deed dit vanuit buitenspelpositie.
Door de nederlaag daalt NEC af naar een bedenkelijke 17e plaats op de ranglijst en hangt het degradatiespook sinds lange tijd weer rond Nijmegen. Het wordt tijd dat de spelers beseffen dat de ploeg met het spel van vandaag ook niets heeft te zoeken in de eredivisie.   
Zie hier onze fotoreportage.