Bas Dost heeft 15 januari, de dag na de wedstrijd tegen Feyenoord, de laatste controle in het ziekenhuis. Mocht deze controle positief zijn dan heeft de spits groen licht en kan hij zich gaan richten op een rentree.

“Het gaat goed met Bas. Ik heb gisteren zijn agent nog gesproken. Hij heeft op 15 januari zijn laatste controle en we moeten afwachten of daar groen licht uit voortkomt”, meldt Aalbers tegenover de clubwebsite van NEC. Dost zakte in de wedstrijd tegen AZ in elkaar en het bleek dat hij last had van een ontstoken hartspier. In het ziekenhuis kreeg Dost een defibrillator.

“Hij zegt dat hij gaat terugkomen. Hopelijk gaat dat ook gebeuren. Dat zou mooi zijn voor Bas en voor NEC. Hij wil laten zien dat hij zo geen afscheid wil nemen, maar gezondheid gaat boven alles”, zegt Aalbers. Bram Nuytinck is blij met het goede nieuws. Tegenover de camera’s van ESPN reageert de verdediger. “Dat is fantastisch nieuws. Hij heeft de mentaliteit om terug te komen. Het is wel echt goed nieuws dat hij dit zo uitspreekt. Voor de club zou het goed nieuws zijn.”

Belangrijkste speler

Toch wil Nuytinck ook voorzichtig blijven. “Maar aan de andere kant moet je hem ook de tijd geven met zijn familie en voor hemzelf”, zegt Nuytinck. “Er is natuurlijk wel iets heel ernstigs gebeurd. Dan wil je hem ook de ruimte geven.” De verdediger heeft niet het gevoel dat door het incident de selectie hechter is geworden. “Dat zou je misschien wel zeggen, maar ik denk het eigenlijk niet”, zegt Nuytinck. “Ik denk dat we meer punten hadden gepakt als Bas er gewoon bij was geweest. Het was echt een klap voor ons. Ik vind hem de belangrijkste speler. Zo’n incident brengt je misschien wel dichter bij elkaar, de wedstrijden erna wil je voor hem winnen. Maar ik denk dat we met Bas sterker waren geweest dan zonder Bas.”

Ook trainer Rogier Meijer is blij. “Dit is het beste nieuws dat je kan krijgen.” Meijer is nog onzeker of Dost er snel zal staan. “Het is moeilijk om daar nu een uitspraak over te doen. We moeten ook kijken hoe hij er fysiek voorstaat. Dat moeten we afwachten. Maar al is hij op de club, dat zou al een hoop goed doen”, besluit de trainer.

Dost sprak laatst zelf ook over het voorval en zijn herstel.

Foto: Orange Pictures