Bas Dost heeft het ziekenhuis van Amsterdam achter zich gelaten. Sinds dat hij ineenzakte uit bij AZ, lag hij opgenomen in de hoofdstad. Nu mag de boomlange spits naar huis om daar verder te revalideren.

Dost heeft in het ziekenhuis voor een ICD gekozen. Dit is een defibrillator die ingrijpt wanneer iemand een hartritmestoornis krijgt. Deze is bij de spits geplaatst. Daarnaast doet Dost nog een dankwoord op de website van NEC. “Ik ben blij weer thuis te zijn en ga nu in alle rust herstellen. Ik wil graag nog een dankwoord richten aan iedereen die me de afgelopen periode heeft gesteund. We waarderen dat ontzettend.”

De spits kwam op 29 oktober in elkaar tijdens AZ tegen NEC. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd ging Dost ineens naar de grond. Het stadion viel stil en al snel bleek het ernstig te zijn. Gelukkig reageerden zowel de medische staf van NEC als die van AZ snel en adequaat op het voorval. Later bleek dat Dost op het veld is gereanimeerd en dat hij last heeft van een ontstoken hartspier.

Foto: Orange Pictures