Bas Dost heeft een nieuwe update gegeven over zijn situatie na het voorval van afgelopen zondag. Toen stortte de spits van NEC uit het niets ineen in Alkmaar. Na dagen van onderzoek is nu gebleken dat de oorzaak een ontstoken hartspier is, zo zegt Dost zelf in een nieuwe update.

“Ik heb inmiddels van mijn cardioloog vernomen wat de oorzaak is van wat mij is overkomen tijdens de wedstrijd AZ – N.E.C. in Alkmaar. Ik heb de afgelopen dagen veel onderzoeken gehad en die hebben uitgewezen dat ik een ontstoken hartspier (myocarditis) heb”, zo vertelt Dost. “Er kunnen diverse redenen zijn waardoor een hartspier ontstoken raakt en de gevolgen kunnen best groot zijn, maar ik heb geluk gehad dat ik op het veld succesvol gereanimeerd ben. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik de medici van N.E.C. en AZ ben voor hun adequate optreden daar op het veld.” Daarnaast vertelt de NEC’er dat vaccinaties niks te maken hebben gehad met het voorval van afgelopen zondag.

Toekomst

Ondanks dat de oorzaak nu bekend is, zal het nog even duren voordat we meer weten over de toekomst van de 34-jarige spits. “De komende dagen gaan de onderzoeken door en daarna zal ik naar huis gaan en moet ik rust nemen om hier volledig van te kunnen herstellen. Na dat moment krijg ik pas meer inzicht in mijn toekomst en vanaf dan kan ik daar meer over delen. Voor nu neem ik even afstand van het voetbal en ga ik de komende tijd doorbrengen met mijn gezin en familie. Ik hoop dat iedereen dat respecteert.”

“Iedereen weet dat ik het spelletje ga missen. In de eerste plaats mijn collega’s, maar ook de supporters, trainingen en de sfeer in voetbalstadions. Ik kan daar ontzettend van genieten. Nu is het echter tijd om naar mezelf te kijken en rust te nemen. Ik reken even nergens op, alleen op mijn herstel te midden van mijn gezin en familie. Ik wil nogmaals iedereen bedanken uit de voetbalwereld, in binnen- en buitenland. Jullie hebben mij zoveel blijk van aandacht gegeven. Dat heeft mij en mijn familie geraakt en gesteund”, spreekt Dost zijn dankwoord uit.

Dost sprak woensdagmiddag met de selectie en staf van NEC. Daarin vertelde hij wat hem de oorzaak van het voorval. “Ik heb ze gezegd dat ik vertrouwen heb in mijn herstel en dat ik er weer bovenop kom. Ik hoop dat zij zich nu weer kunnen focussen op het voetbal. Zij moeten zich op de wedstrijden van vandaag en zondag richten, tegen Roda JC en FC Volendam. Ik ga die wedstrijden voor de buis bekijken en mijn collega’s aanmoedigen.”

Foto: Orange Pictures