Bas Dost heeft via NEC uitgebreider gereageerd op het voorval van zondagavond. De 34-jarige spits bedankt iedereen voor de steun en vertelt dat hij inmiddels contact heeft gehad met de spelers en staf van de Nijmegenaren. “Het gaat naar omstandigheden goed met mij en ik ben in goede handen.”

“Allereerst wil ik mijn collega’s van de medische staf én de medische mensen van AZ, evenals de mensen van het Noordwest ziekenhuis, enorm bedanken voor het snel en juist handelen. Ook wil ik mijn ploeggenoten en de spelers van AZ bedanken die gelijk als een warm schild om mij heen stonden”, begint Dost op de clubwebsite. “Ik heb begrepen dat er van binnen- en buitenland veel steunbetuigingen binnenkomen, dat raakt mij. De voetbalwereld is soms hard, maar nu merk ik ook hoe menselijk we kunnen zijn. Toen ik het veld af ging hoorde ik applaus van alle aanwezigen in het stadion, dat deed me erg goed. Via deze weg wil ik iedereen bedanken die met mij en mijn familie meeleeft. Wij stellen deze steun enorm op prijs.”

Oorzaak

Wat precies de oorzaak van zijn ineenstorting is geweest, kan Dost nog niet vertellen. Daar is meer onderzoek voor nodig. “Ik heb inmiddels contact gehad met mijn teamgenoten en de staf. Ik kon hun ook aangeven dat het naar omstandigheden goed gaat met mij en dat ik in goede handen ben. De komende dagen zullen de onderzoeken moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest van hetgeen mij gisteren is overkomen. Voor nu is het belangrijk dat ik in alle rust kan herstellen en dit samen met mijn familie een plek kan geven.”

“Voor de spelers en de staf hoop ik dat de teamprestatie die we gisteren hebben neergezet kan worden doorgetrokken in de komende duels. Ik wil alle NEC’ers vragen achter ons team te gaan staan, het was gisteren voor onze staf en spelers ook een heftige dag. Zij kunnen jullie steun goed gebruiken”, roept Dost op voor zijn ploeg. “Ik laat gauw weer van mij horen en wil nogmaals tegen iedereen zeggen: dank voor jullie steun.”

Foto: Orange Pictures