Bas Dost maakte zaterdagavond zijn basisdebuut voor NEC en kwam ook tot scoren. Hij tekende voor de 3-0 middels een strafschop. ForzaNEC sprak met de spits over de wedstrijd en de komende derby.

NEC beleefde zaterdag een heerlijke voetbalavond en voor Dost was het zijn basisdebuut in Nijmeegse dienst. ”Dit was genieten. Ik heb daar lang naar uitgekeken. Mijn laatste basiswedstrijd was tegen Cambuur, toen schoot het in mijn hamstring. Dat is al lang geleden, ik denk vier, vijf maanden terug. Dan sta je er weer in, ook nog tegen je oude club. Dat is wel iets bijzonders. Ik heb vooral genoten van het feit dat je weer gewoon op het veld kan staan zonder pijn te hebben. Ik ben nu drie keer ingevallen en vandaag was het moment om te starten. 3-0 tegen Utrecht, dat is voor NEC-begrippen een hele goede overwinning. Ik hoorde dat de laatste keer in 2015 was, dus dat is een goede prestatie.”

Eerste overwinning op Utrecht sinds 2015

Bij de 1-0 legt Lasse Schöne de vrije trap op het hoofd van de spits. ”Daar kan ik wel van genieten, dat is een speler die een goede trap heeft. Hij legt hem dan op mij neer, ik leg hem breed en ik moet zeggen dat Dirk (Proper, red.) hem heel goed binnenschiet. Dat zo’n gast hem precies daar neerlegt, dat zijn van die kleine dingen en dat is mooi.”

NEC kon wel weer een overwinning gebruiken na de afgelopen wedstrijden. ”We hadden dit zeker nodig, maar dan nog sinds 2015 niet gewonnen van hen, dus je moet het eerst maar even doen. Ik heb vooral genoten na de 1-0 tot aan de penalty. Toen hebben we echt goed gespeeld. Daarna vond ik het jammer dat we niet doorgingen, want ik had het idee dat we nog door konden. Ze hebben nog kansen gehad daarna. We gaven ze wel de optie om nog erin te geloven en dat moet eruit.”

Gelderse derby

Volgende week zondag staat de Gelderse derby op het programma. ”Die leeft hier, ja. Ik verwacht ervan dat we die winnen. Thuiswedstrijden tegen dat soort ploegen moeten wij voor de winst gaan. Ze zeggen dat het de enige wedstrijd is die telt. Ik kan daar heel moeilijk inkomen want voor mij is elke wedstrijd belangrijk. Voor een speler is dat heel anders. Ik benader elke wedstrijd hetzelfde, want als ik dat niet zou doen, dan zou ik niet kunnen presteren”, sluit de Deventenaar af.

Foto: Rob Koppers