Tijdens de seizoensopener tegen Excelsior (3-4) afgelopen zondag was Sontje Hansen een van de weinige lichtpuntjes aan Nijmeegse zijde. “Ik kan dan ook een klein beetje tevreden zijn over mijn spel”, blikt de aanvaller terug op zijn debuut voor NEC. Nu wil de aanvaller doorpakken en dat moet vrijdagavond gebeuren tegen Heracles Almelo.

Zondagmiddag 13 augustus. Het is iets na twaalf uur wanneer de Goffert voor het eerst dit seizoen weer vol loopt. Voor Hansen was het zijn eerste Eredivisiewedstrijd in vier jaar. “Ik was dan ook behoorlijk zenuwachtig voor die eerste wedstrijd. Voor mij kan het alleen nog maar beter gaan, ook voor het team natuurlijk. Als het team beter gaat draaien, dan doe ik dat ook.” Hansen was belangrijk met een doelpunt en een paar mooie acties voor de Nijmegenaren, alleen sloeg de kramp al snel toe bij de vleugelspeler. “Klopt, ik had eerst een ijsbeentje gekregen. Na rust kreeg ik al snel kramp. Bij een paar sprintjes voelde ik het al. De dag na de wedstrijd kreeg ik ook last van m’n rug, geen idee waar dat aan heeft gelegen. Ik ben in ieder geval klaar om weer te gaan spelen.”

Fitheid

“Ik ben ook bijna nooit geblesseerd geraakt door stootjes”, gaat Hansen verder over zijn fitheid. “Als ik een tikkie krijg heb je even twee minuten pijn, maar meestal loop ik gewoon door. Ik ben gewoon een doorzetter”, vertelt de 21-jarige aanvaller. De supporters maakten zich na de verloren wedstrijd tegen de Kralingers wel een beetje zorgen. Iedereen rekende toch wel op een overwinning. Tijd dus om de rug te rechten tegen promovendus Heracles, maar makkelijk zal dat niet worden. “Het gaat een moeilijk duel worden, maar dat is iedere wedstrijd. Als wij gewoon ons ding doen en niet te zenuwachtig starten moet het wel goed komen. Er wordt veel gevraagd van mij, dus ik heb altijd wel die zenuwen nodig om goed te spelen. Dat blijft de eerste tien wedstrijden zeker wel.”

Net als vorig seizoen reizen de supporters de Nijmegenaren weer trouw achterna. Hansen en zijn ploeg kunnen rekenen op een vol uitvak in Almelo. “In de voorbereidingen hadden we vertrouwen. Nu hebben we een tik gekregen en hebben we dat vertrouwen weer nodig. Het zou mooi zijn om dat met een overwinning te doen”, sluit Hansen hoopvol af.

Foto: Orange Pictures